Historia

Palmib startades 2007 för personaluthyrning åt dåvarande Posten Logistik. Palmib står för familjens medlemmar i kronologisk ordning: Patric, Anna, Lukas, Max, Isak, Baier.


2009 startade ett aktiebolag och Palmib AB såg dagens ljus.

I januari 2010 köptes vår första lastbil och vi tog över en linje med pallar och paket till Malung/Sälen för Postens räkning.

Under åren 2011-2015 tillkom ytterligare 5 bilar för transporter för Postnord.


2016 tar vi över pall och paketdistribution åt Postnord i Ludvikaområdet. Personalstyrkan ökar med 6 personer och ytterligare 6 st fordon inhandlas. Anna slutar som förskollärare och börjar jobba heltid i företaget.


1 jan 2020 tog vi över en linje med dricka åt Spendrups, från bryggeriet i Grängesberg till Gävle. Vi fick även vårt avtal förlängt i tre år till med start 1 jan 2021, vilket vi är mycket glada och stolta över.


Hösten 2021 avslutade vi paketkörningen i Ludvika men behåller distribution av pallgods.


I januari 2022 köptes en timmerbil in för transporter för VSV och vi anställde en person för det uppdraget som tillsammans med Patric börjar köra för fullt i februari.


Under våren 2023 avslutades vår linje från Borlänge till Örebro och även brevkörningen till Rosersberg.


Under hösten 2023 bildar vi ett dotterbolag, Baierfrakt AB, som ska utföra timmertransporter där nu två anställda sköter en timmerbil.